SPA-FRANCORCHAMPS-CIRCUIT

Het Circuit de Spa-Francorchamps, dat regelmatig wordt geprezen door coureurs van over de hele wereld, is een van de legendarische circuits van de autosport .

Regulier theater sinds 1985 van de Grand Prix van België F1, zijn legendarische route van iets meer dan 7 km, de langste in het wereldkampioenschap, verdient de onofficiële status van "het mooiste circuit ter wereld". Een zelden betwist wereldlabel dat de Spa-ring te danken heeft aan zijn heuvelachtig profiel, zijn snelle bochten, zijn beroemde en unieke Raidillon natuurlijk, maar ook aan een majestueuze natuurlijke omgeving, te midden van dennenbossen waarin de geluiden van de motoren weerklinken. . Een echt pareltje dat voortdurend wordt aangepast aan de nieuwste FIA-veiligheidsnormen met infrastructuur die net zo goed wordt onderhouden als de mythe. Een Belgisch historisch monument dat over de hele wereld bekend is als het Atomium of de Grote Markt in Brussel.

Van Juan-Manuel Fangio tot Alberto Ascari via Jack Brabham, Bruce McLaren, Jim Clark, Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher, zonder Henri Pescarolo te vergeten (met een ronderecord op het oude circuit van 262 km/u gemiddeld!), Fernando Alonso, Tom Kristensen, André Lotterer, Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Stoffel Vandoorne of meer recentelijk Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, de meerderheid van de grootste namen in de internationale autosport zegevierde er ooit .

 

Spa-Francorchamps, dat enkele jaren geleden permanent werd, is vandaag een ware pool van toeristische en sportieve attracties waar de Belgische F1 GP, een manche van het World Endurance Championship, de 24 Uur van Spa, maar ook allerlei activiteiten, nationale races en buitenlandse kampioenschappen, proeven, doopfeesten, bezoeken en incentives op een circuit dat 220 dagen per jaar draait.

https://www.spa-francorchamps.be/