SPA-UNESCO

WELKOM BIJ SPA

Spa, erkend als een van de 11 grote kuuroorden in Europa naast bekende steden als Bath , Vichy en Montecatini Terme , staat sinds juli 2021 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het geniet sinds de 18e eeuw een uniek succes in Europa en symboliseert vandaag ontspanning, welzijn en ontspanning over de hele wereld.

Spa maakt deel uit van de culturele route van historische kuuroorden die een vijftigtal in heel Europa samenbrengt.

Dompel jezelf onder in een koolzuurbad en geniet van de voordelen van thermaal water, ontdek de fascinerende geschiedenis van de stad dankzij haar erfgoed, haar musea en haar folklore.

Bezoek de beroemde bronnen, waaronder de Pouhon Pierre le Grand , de belangrijkste bron in Spa en een uitzonderlijke erfgoedsite waar het VVV-kantoor is gevestigd.

Spa is ook…
Een opmerkelijk bewaard gebleven natuurlijke omgeving , een niet te missen gastronomische tussenstop en een trendy winkelbestemming.

Het hele jaar door een levendige en levendige bestemming dankzij het racecircuit waar de prestigieuze Grand Prix van België wordt gehouden, het moderne casino in een opmerkelijk erfgoedgebouw en de vele evenementen die er plaatsvinden.

 

https://www.visitspa-hautesfagnes.be/